„Chtěls zůstat stát a poslouchat tu divnou píseň. Možná ten podzim na tebe přenesl tu tíseň. Tu nejistotu z dalšího kroku, stále se vracející a znova, rok od roku pořád máš pocit, že něco tomu schází, jen tak parkem chodíš a furt ti to nedochází.“ Tak zní úryvek z tracku Podzim, který nahrál Špatnej Wliw v roce 2001.

A já si říkám, jak je to aktuální. Tu tíseň pociťujeme asi všichni. Proč si lhát do kapes. V době, kdy píšu tyto řádky to nemáme jisté politicky (do toho nyní zabrušovat nechci) ani co do 3500x skloňovaného covidu. V minulém roce jsme neodjeli na podzimky, neboť čísla hospitalizovaných rostla do astronomických výšin. A co bude letos? Opět se neuvidíme do května osobně?

S vedoucími jsme se připravovali na 2 možné scénáře. První je, že spolkovou činnost nezavřou a budeme zvesela pokračovat naživo. Druhý, skeptický scénář zní, že nás zavřou, a v tu chvíli naskočíme do distanční formy. Je to ale značně obtížné. Protočit znovu velkolepou hru #koronachallenge nemůžeme. Nebyla by tak atraktivní. Online výpravy a schůzky v této podobě jsou více vyčerpávající a displejů mají děti dost. Distanční aktivity jsou super, ale když tam chybí sociální rozměr, tedy to, že se můžeme skutečně setkat a zalomit ruku na pozdrav, tak to také dlouhodobě nefunguje. A teď babo (i ty, dědku) raď.

Uvidíme, co se stane. I pro tu distanční formu máme nějaké nápady a když to přijde, tak si nad nimi sedneme a zpracujeme je tak, aby to bavilo všechny. Přejeme si ale, aby to nebylo zapotřebí. Nezbývá než čekat a ve svém zájmu posilovat tělo i ducha. Pro potěchu duše je zde toto obsáhlé a zajímavostmi nacpané číslo Poutníkova škrpálu, které nenese podtitul: „Stezka pro život“ náhodou. Co jiného si přece přejeme, než žít naplno a oddíl neodžívat, ale prožívat. Pro posílení těla si můžete plnit bobříky posilující tělesnou zdatnost, běhat orienťák, jezdit na koloběžkách a na kolech, či se hýbat na výletech, nejlépe v přírodě. O tom všem píšeme v tomto časopise.

Závěrem uvedu refrén z již zmíněného tracku Podzim: „Jediný, co vim, co bude, co je jistý, že přišel podzim a že bude padat listí. V týhletý době, kdy nic není jistý, na sto procent vim, že bude padat listí.“

Přeji příjemné čtení.

Opičák


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *