Letošní závod 24 hodin na koloběžce patřil totálnímu hrocení závodu. Jednotliví jezdci se nazastavili ani na minutu. Naopak se koloběžky střídaly za jízdy a jezdci si měřili rekordy trati. Opičák ji ujel za 3 minuty a 41 sekund. Je otázkou, kdy ho kdo překoná.

Ultratrio Pepča, Kopřiva, Fáňa jezdilo dnem i nocí. Nakonec si holky dovolily jít spát. Do dvou do rána zase jezdili noční jezdci ve složení Brňák, Maky z Brontíků, Koza a Opičák. Ve dvě ráno se střídaly služby. To řidítka koloběžky chytily sestry Tygr a Drak spolu s Kachnorysem. Soňa s nimi držela coby morální podpora. Jezdili do čtyřech do rána, aby vzbudili Opičáka, Kozu a Brňáka, kteří přebrali směnu do šesté ranní hodiny.


Gril byl rozpálen mezi sobotní 21. hodinou a 11. večerní. Poté až od soboty od 04:00 do cca 7:00 a pak zhruba od 10 do 14 hodin. Jídla nechybělo a letos Brňák upgradoval pohostinství tak, že si vzal frenchpress na kafíčko a vařič.


Další den přišla posila v podobě Katky a jejich kamarádů s dětmi. Jako morální podpora pak dorazila Bláťa s výbornými palačinkymi.

Nakonec jsme skončili na krásném 3. místě. Najeli jsme rovných 265 kol, což se rovná 424 kilometrům. To se nám na trati v Divoké Šárce ještě nepovedlo.

Děkujeme Židovi za organizaci a těšíme se na další ročník.

 

Z oficiálního webu

Kokosáci ukončili pětiletou neporazitelnost Grasselu

15. květen 2022

 

Vítězem 34. ročníku závodu „24 hodin na koloběžce“ v pražské Divoké Šárce se letos poprvé stala stáj Kokosáci, která je volným pokračováním dřívějšího Siriusu, avšak v mladší sestavě. Při loňském debutu obsadili stříbrnou příčku s odstupem 16 kol a jejich letošní nasazení hned od začátku nenechávalo nikoho na pochybách, že se hodlají s Grasselem, jehož sestava byla tentokrát oslabena kvůli státnicím, utkat znovu. Brzy se ukázalo, že vysoký počáteční výkon rozhodně nebyl přepálený start, ale tempo, které hodlají udržet po celou dobu. A to se jim podařilo – jejich náskok v sobotu zvolna rostl, až nakonec zvítězili s rozdílem třinácti kol a o 7,2 km překonali hranici 500 ujetých kilometrů, což na trati v Divoké Šárce dosud nikdo nedokázal. Získali tak putovní kuželku pro vítěznou stáj, zatímco Grassel obdržel pamětní zlatou kuželku za nepřerušenou řadu svých předchozích pěti vítězství.

Bronzovou příčku obsadili po covidové pauze znovunastoupivší Smraďoši a kromě vítězství v distančním závodu 2021 tak dosáhli svého nejlepšího umístění v historii.

V první polovině závodního pole se s více než 300 najetými kilometry umístily ještě Koloběhny, Buráci (odštěpek Stopy) a Olymp. Těsně pod 300 kilometry skončila Stopa Klánovice, s velkým odstupem (ovšem stále s výkonem silně přes 200 km) následována letošními nováčky, stájí Arálie.

 

Na svých tradičně posledních pozicích letos musely Wemena a Klídek mezi sebe pustit Židovice, stáj vzniknuvší při distančním závodu v roce 2021.

 

V takřka ideálním počasí, které na koloběžkách málokdo pamatuje (neb ti, kteří ho zažili – jako třeba Dik z Klídku – si to už nepamatují) předvedli skvělé výkony i dva sólojezdci v kategorii One Man Team. Vzdálenost z Prahy do Vyškova (230 km) ujel Pampeliška z Wemen, o pouhých 30 km méně pak Tom z bývalých Stopařů. Oba tak výrazně zvedli traťový rekord OMT v Divoké Šárce, což bude velkou výzvou pro další roky.

 

Žid

 

Výsledková listina 2022

Výsledky 1987 – 2022

Přehled vítězů 1987 – 2022

 


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *