Připojili jsme se k iniciativě Takoví jsme pořádané organizací Festival svobody. O co jde? Ukázat s hrdostí, že JSME NEZISKOVÁ ORGANIZACE a přidat se k podpoře celého tohoto sektoru.

Chceme říct, že slovo „neziskovka“ znamená v česku hodně. Skoro 3 miliony lidí se v roce 2019 aktivně zapojily do neziskové činnosti a přes 4 miliony lidí ve stejném roce přispěly na dobročinnost finančně.

Neziskovky jsou občanské organizace, které se zabývají vším, co je pro nás důležité. Od zdraví po volný čas. Mnohdy v nich neúnavně pracují dobrovolníci jako je tomu třeba v případě našeho oddílu či v Neobyčejné klubovně.
Činnost neziskovek zrcadlí rozmanitost české společnosti. Jen těžko lze najít oblast života, které by se některá nevěnovala. Neziskové organizace poskytují dostupné zdravotní a sociální služby, doplňují tradiční vzdělávací systém, starají se o kulturní, sportovní a rekreační vyžití, hájí práva znevýhodněných a řeší veřejné problémy.

V roce 2018 bylo v Česku registrováno 141 814 neziskových organizací. Co všechno dělají se dozvíte na webu https://takovijsme.cz/co-jsou-neziskovky

V Česku je přes 140 tisíc spolků, asociací, klubů, svazů, hnutí, nadací
a dalších neziskových organizací. Jsme jedni z nich.

Nejsme pijavice. Jsme národ neviditelných hrdinů, země láskyplných bojovnic.

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *