Dnes je Mezinárodní den dobrovolnictví. Celá naše organizace Mladí ochránci přírody, Tuláci, která má pod sebou tři kolektivy (Poutníci, Tuláci Karlín – potažmo „pobočka“ Tuláci Dolní Břežany a Tuláci Malešice) a pod rukou nám prošly stovky dětí v nesčetně hodinách práce během celoroční soustavné, kvalitní a náročné činnosti, nemá jediného zaměstnance. 

Všichni svou práci děláme s láskou. A to s přesahem mimo náš spolek (provozujeme Neobyčejnou klubovnu, realizujeme Zapalovač: vzdělávací kurz pro začínající a budoucí vedoucí, máme vzdělávací akce určené široké veřejnosti v projektu Borcovky, zajišťujeme přednášky, volnočasové a pomáhající akce nejen pro Prahu 10. 

V úterý byl oceněn Opičák, hlavní vedoucí oddílu Poutníci za dlouhodobou práci kolem našich aktivit jako dobrovolník roku 2019. Ocenění převzal v obřadní místnosti ve Vršovickém zámečku. 

„Nemám pocit, že bych dělal tento rok něco víc, než před rokem, nebo deseti lety, kdy jsem začínal. Ocenění vnímám spíše jako poděkování všem dobrovolníkům, kteří se věnují stejné činnosti v rozsahu klidně i 3/4 pracovního úvazku bez nároku na honorář,“ zaznělo od Opičáka po slavnostním udělení ocenění přímo na pódiu.

Foto: archiv MČ Praha 10

1 komentář

Vačice je dobrovolník roku 2021 na Praze 10 - ODDÍL POUTNÍCI · 15. 6. 2022 v 20:35

[…] roku 2021 na Desítce”. Navázal tak úspěšně na Opičáka, který tuto cenu obdržel před dvěma lety. Jsme rádi, že se naši vedoucí dostávají mezi význačné dobrovolníky na Praze 10. Je to […]

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *