Během posledních dvou schůzek jsme byli hledat Waldesův diamant. Tak se jmenuje naučná městská hra, která mapuje výrazné historické osobnosti Vršovic, které se pojí s továrníkem Jindřichem Waldesem, vynálezcem „patentek“ a soudobým majitelem slavné fabriky KOH-I-NOOR.

Ačkoli hra běží dle webu MČ Praha 10 až do dvanáctého prosince, bylo patrné, že některá stanoviště jsou již zastaralá. Kupříkladu plakát na film Zátopek u Kina Pilotů už nenajdeme apod. To sice dojem ze hry poněkud ztrpčilo, ale i tak jsou informace uvedené v herním zápisníku pěkně zpracovány a děti i dospělé obohatily. Zároveň je hra koncipována tak, že reaguje na aktuální místo krátkým popisem historických událostí v souvislosti s vybranými lokacemi ve Vršovicích.

Jednotlivci získali hlubší historické povědomí o známých ulicích bezprostředního okolí (řada Poutníků bydlí ve Vršovicích či okolí a místa dobře zná). Zároveň při závěrečné reflexi někteří hodnotili procházku po městě jako zajímavou a dost dětí neaktuálnost hry dokonce pobavila. Stěžejní však bylo vidět se naživo a užít si společný čas.

Jako další možností jak strávit čas ve městě hrou může být například edukativní mobilní hra Skryté příběhy, kterou nám představila Pěnkava a slíbila, že si nějakou zahrajeme. V minulosti jsme se věnovali například geocachingu, Večerním hrám, měli jsme pořízení s Vonty ve Stínadlech, prošli jsme hru Záhada hlavolamu


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *